Congost de Montrebei

Congost de Montrebei

Aprofitant que l'estat espanyol s'entesta en fer-nos celebrar cada 12 d'octubre un dels més grans genocidis que ha conegut la història de la humanitat, vam decidir utilitzar aquest dia festiu en què no hi ha res a celebrar per anar a caminar en una zona que desconeixíem fins ara: el Congost de Montrebei.

Per aquesta escapada som tres: l'Anna, el Toni i jo mateix, el Marc.

asfaltada, però molt estreta, que arriba fins a prop de l'ermita de la Pertusa. Des d'aquest punt elevat tenim una àmplia panoràmica cap al pantà de Canelles, uns centenars de metres més avall. El pantà, malauradament, està molt buit enguany.

Tot i ser entrant octubre fa força calor, i la ruta és seca i assolellada en el primer tram. Des de l'aparcament als peus de l'ermita de la Pertusa, ens dirigim cap a travessar el Congost de Montrebei. L'itinerari és molt fàcil de seguir, i només cal resseguir el camí evident que comença a baixar fins al fons d'una vall on hi ha una casa abandonada i una font que raja molt poc, però suficient per abastir-nos d'aigua. A partir d'aquí comença un tram de pujada que ens conduirà fins a les portes de la part més estreta del Congost.

Pel camí trobem moltes persones que han vingut a passejar per la zona. Pensàvem que seria una ruta més complicada, i venim equipats amb motxilles i roba de treking, i trobem moltes persones que van a passejar ben endiumenjats.

Arribem a la zona més estreta, on el camí està tallat a la roca. Realment és espectacular pensar en la feinada que van tenir les persones que van excavar aquest camí. Passar per aquí caminant no provoca cap mena de vertigen, ja que hi ha una barana de metàl·lica aferrada a la roca, i l'espai de pas és molt ample fins i tot en cas de trobar persones en sentit contrari. Realment és una passejadeta de diumenge al matí. El fet que hi hagi molt poca aigua resta espectacularitat al paisatge.

Arribem fins al pont penjant que hi ha a l'altra banda del congost. Girem cua i tornem pel mateix camí. En un punt ens enfilem fins a la cova Colomera que hi ha en un racó del camí. Dins d'aquesta cova s'estan fent prospeccions arqueològiques.

Acabem de desfer el camí i tornem a l'aparcament al costat de l'ermita de la Pertusa. Ens apropem fins a l'ermita, encimbellada i amb tallats verticals a banda i banda. Fem un mos i aprofitem la bonança meteorològica per fer una bona bacaina a l'aire lliure.

Ha estat una excursió bonica, però més plàcida del que pensàvem. Tenim ganes d'anar a una zona una mica més muntanyosa. Demà ens dirigirem cap a la Vall Fosca.

Imatges de l'itinerari

Ermita de la Pertusa L'ermita de la Pertusa està enfilada dalt d'un turó rocallós. Per sota un impressionant tallat de roca de centenars de metres. Des d'aquí comencem l'itinerari.

Zona més estrata Congost de Montrebei Després d'una bona estona de caminar arribem a la part més espectacular del Congost, on hi ha el camí excavat a la roca.

Camí excavat a la roca El camí està literalment excavat a la roca. Hi ha un passamà metàl·lic per ajudar les persones amb vertígen. El camí però és prou ample per passar-hi còmodament sense cap mena de risc.

Camí aeri El camí és força aeri, i a sota es pot veure l'extrem nord del pantà de Canelles. El dia de l'excursió el pantà estava molt buit.

Camí del Congost de Montrebei L'Anna agafada a la barana se sentia més segura!

Congost mirant de nord a sud Quan ens girem veiem que el Congost és realment estret, i les pareds verticals de pedra a banda i banda, molt altes. Algunes d'aquestes pareds són aprofitades per experts escaladors per desenvolupar la seva activitat.

Cova Colomera Al peu mateix del Congost hi ha la Cova Colomera, on hi s'estan fent prospeccions arqueològiques.

Comentaris

Baixant gairebé arran de pantà desde l`ermita de la Pertusa s`hi troba una via ferrada,que a voltes serveix per a completar la sortida,que normalment tot-hom troba força preciosa peò curta.

Això s\'acaba, ja que entre els aragonesos i els ecoverds del tripartit, faran entre la Pertusa i Montfalcó, lo que ells en diuen \"passarela\", un pont capaç de resistir el pas de camions de 20 Tm. Ells diuen que per passar \"ambulàncies i Bombers\". Suposem que les ambulancies son per portar no se sap quí (la zona aragonesa esta totalment despoblada, no hi viu ningú) i ens extranya lo dels bombers, ja que els bombers de la GenCat tenen estrictament prohibida l\'entrada a Aragó.

hola que tal??? aquesta setmana santa 2011 farem una sortideta cop al congost, i ens pensavem fer-hi uns dies mes per alla dalt? alguna recomanació. tipo travessa. quina canya de pagina que teniu.

Afegeix un nou comentari