Castell de Puillorenç

Una breu passejada ens enfila fins dalt de Mont Ardu (697 m.), on a l'edat mitjana s'hi va bastir un espectacular castell. Enmig d'una zona de baixa muntanya i envoltada de castells càtars, visitem un dels més significatius i estètics. S'accedeix per pista asfaltada des del poble de la Pradèla fins un ampli aparcament, on hi ha les taquilles i comença el camí d'accés. Una pujada curta però intensa amb un zig-zag pedregós ens porta fins a l'entrada del recinte emmurallat. A dins hi trobem un gran pati d'armes i les restes de les antigues dependències. Només es conserva dempeus el recinte exterior. Es pot pujar a la muralla i contemplar l'àmplia visió que s'albira des del castell, que domina tota la contrada.

     

Fitxa

 • Tipus de sortida: Caminada
 • Lloc de sortida: Aparcament del Castell de Puillorenç La Pradèla (Occitània, França)
 • Distància: 1,10 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 100 metres
 • Temps: 1:25 hores
 • Dificultat: F
 • Sensació de dificultat: Fàcil
 • Cartografia: Prades/Saint-Paul-De-Fenouillet IGN (1:25.000)

Itinerari

Punt de pas Temps parcial (h.) Temps acumulat (h.) Distància (km.)
Aparcament del castell 00:00 00:00 0,0
Castell de Puillorenç 00:15 00:15 0,5
Visita al castell 01:00 01:15
Inici 00:10 01:25 1,1

Crònica

Fem una escapada de pocs dies a la zona de l'Aude, a Occitània per conèixer la zona, visitar alguns castells càtars i fer algunes excursions per les muntanyes suaus i arrodonides d'aquest sector, sobretot el massís de les Corberes, una mica més a l'est d'on fem aquesta primera parada. Per arribar aquí hem conduït per carreteres estretes, plenes de revolts i ben poc transitades. Hem seguit les gorges de l'Aude des del Capcir avançant cap a Quilhan, però sense acabar d'arribar-hi, ja que al poble d'Axat girem a la dreta fins al petit poblet de la Pradèla, on hi ha el trencant que puja fins als peus del castell.

Hi ha un ampli aparcament on deixar els vehicles, fins i tot amb una petita àrea recreativa. Al fons de l'aparcament hi ha una caseta amb les taquilles con cal pagar una petita entrada per accedir al recinte. Hi ha uns fulletons de la zona fins i tot en català. Surt un caminet estret i pedregós que puja per la base de la cinglera on es troba el castell. Els últims metres el camí fa un zig-zag molt marcat per arribar a la porta principal del recinte, que estava ben protegida gràcies a aquest accés difícil. De fora es pot veure una gran muralla que abasta tota la cinglera. Un cop a dins entrem a un gran pati d'armes des del qual es pot accedir a diferents punts, com un mirador situat a l'extrem est, amb una porteta que permet sortir a l'exterior, o a l'altre extrem pujar fins a la part alta de la muralla i contemplar un territori ampli, de mitja muntanya, ple de boscos i petites poblacions.

Baixem pel mateix camí i seguim la nostra ruta cap a l'est fins al límit de l'Aude. Entrem a la comarca de la Fenolleda, part de la qual està dins dels Països Catalans. Passem pel poble de Sant Pau de Fenollet i ens endinsem tot seguit a les espectaculars gorges de Galamús. El destí final del llarg viatge amb cotxe és el petit poblet de Burgarag, de nou dins dels dominis de l'Aude.

  Mapa i track GPS

  Track GPS de la ruta

  Descarregar track en format GPX (GPS Exchange Format)
  Descarregar track en format KMZ (Google Earth)
  Descarregar track en format TRK (CompeGPS)

  Imatges

  Afegeix un nou comentari