Gavarres orientals

Després de creuar l'ample pla de Calonge sortint arran de mar, comença una pujada notable i constant que remunta el sector marítim de les Gavarres fins al Puig Cargol. Poc després un divertit corriol talla la pista i permet arribar fins a l'emblemàtic paratge de Fitor. Tot seguit comença una baixada fàcil al principi per pista, i més endavant encadenant diversos corriols també fàcils i més divertits fins arribar als afores de la Bisbal d'Empordà. Continuem cap a Fonteta, i tornem a pujar tot seguit cap a les Gavarres per pistes de pendent moderat. De nou prop de Fitor, sense acabar d'arribar-hi, creuem una zona alta i planera i tot seguit comencem a baixar per una pista en fort pendent cap a Vall-llobrega, i planejant cap al punt d'inici.

     

Fitxa

 • Tipus de sortida: Bicicleta de muntanya
 • Lloc de sortida: Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)
 • Distància: 38,60 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 715 metres
 • Temps: 2:40 hores
 • Dificultat: IBP=40
 • Sensació de dificultat: Fàcil
 • Cartografia: Empordà Costa Brava Editorial Piolet (1:30.000)

Itinerari

Punt de pas Temps parcial (h.) Temps acumulat (h.) Distància (km.)
Sant Antoni de Calonge 00:00 00:00 0,0
Puig Cargol 00:40 00:40 7,6
Fitor 00:15 00:55 10,3
La Bisbal d'Empordà 00:25 01:20 20,0
Fonteta 00:20 01:40 21,8
Planes d'en Torroella 00:30 02:10 29,5
Vall-llobrega 00:15 02:25 33,4
Sant Antoni de Calonge 00:15 02:40 38,6

Crònica

El dia anterior sortíem amb la Sílvia també amb bicicleta fins al Puig d'Arques, sostre de les Gavarres. Avui surto sol en una ruta que comparteix la part inicial, però que després baixa cap a la Bisbal i torna a pujar entre alzines sureres cap a les Gavarres, i tornen cap a la vora de mar passant per Vall-llobrega. Surto de bon matí aprofitant la fresca des de Sant Antoni, creuo el pla de Calonge i pujo cap al Puig Cargol, seguint la mateixa ruta que el dia anterior. Pujada franca però dura. Passat el vèrtex geodèsic començo a baixar, però al primer revolt en comptes de seguir la pista segueixo endavant per un corriol divertit i ciclable que baixa fort al principi i tot seguit planeja prop de Can Puig. El caminet segueix fins a Fitor, indret emblemàtic i magnífic de les Gavarres on faig una petita pausa.

Segueixo els senyals de la ruta 25 del Centre BTT del Baix Empordà que primer planeja per una pista secundària passat Fitor, passa pel mas Calç, i més avall segueix per trams de corriol, pràcticament del tot ciclable excepte algun petit punt més complicat. El camí segueix baixant al peu de la riera de la Marqueta, i més avall enllaça amb el GR-92 quan el terreny es comença a aplanar prop de la Bisbal. Per pistes bones entremig de conreus avanço fins als peus del convent de Sant Sebàstià, als afores de la Bisbal, i sense acabar d'arribar-hi segueixo cap a la dreta primer per asfalt i després per una pista de terra fins al petit nucli de Fonteta. Passat Fonteta avanço uns trams de pla, i després començo a pujar per bones pistes que es tornen a enfilar cap a les Gavarres. La pista segueix la riera del Jonquet i puja moderadament però constant fins als plans prop del mas Plaja. Arribats a la part alta, planejo uns metres per una pista ampla i ràpida fins a trobar un trencant a l'esquerra que ja assenyala Vall-llobrega.

Creuo les Planes d'en Torroella fins al Puig Blanc, on hi ha una bona vista cap a la zona marítima de Palamós i rodalies. Tot seguit comença una baixada molt forta per pista que en pocs minuts baixa al pla, als afores de Vall-llobrega. Deixo doncs les Gavarres, després de pujar-hi dues vegades, primer pel sud i després pel nord, i planejant arribo de nou a Sant Antoni de Calonge seguint el carril bici. Una ruta fàcil, ràpida i entretinguda pel sector més oriental de les Gavarres, combinant trams de pista i altres de corriols més distrets.

  Mapa i track GPS

  Track GPS de la ruta

  Descarregar track en format GPX (GPS Exchange Format)
  Descarregar track en format KMZ (Google Earth)
  Descarregar track en format TRK (CompeGPS)

  Imatges

  Afegeix un nou comentari