Cursa Pedraforca - Saldes 2011

Abel Codina, corredor dels Mountain Runners del Berguedà

De nou la cursa del Pedraforca ha estat espectacular, molt disputada i amb una elevada participació. La mítica muntanya berguedana ha estat escenari una vegada més de la cursa puntuable per a la Copa Catalana de Curses de Muntanya. Aquesta és una de les proves més especials del calendari, sobretot per la dificultat tècnica del seu recorregut. Gerard Españó s'ha endut la victòria en categoria masculina en una aferrissada lluita amb Marc Carós, i Marta Garcia s'ha imposat en categoria femenina, amb força marge sobre la segona classificada Rosa Valls.

Vídeo resum de la cursa

Crònica

A les 9 del matí es donava la sortida des del poble de Saldes, i els 300 corredors i corredores han començat a córrer per terreny suau fins que una exigent pujada els portava fins al mirador de Gresolet, punt habitual de sortida de l'ascensió al Pedraforca. En pocs minuts han arribat al refugi Lluís Estasen. A partir d'aquí un sender en fort pendent portava els participants a la part més dura de la cursa, la grimpada a la Canal del Verdet. En aquest punt cal utilitzar les mans i grimpar per terreny vertical i aeri fins assolir el cim nord del Pedraforca, i seguint la cresta grimpant i desgrimpant fins al cim.

Durant pràcticament tota la pujada el corredor Joan Freixa (A.E. Diedre) ha marcat un fort ritme d'ascens en solitari. Però poc abans d'arribar al cim el corredor Gerard Españó (Independent) l'ha atrapat. La vertiginosa baixada per la tartera de nou ha sentenciat la cursa, i en el darrer tram Gerard Españó i Marc Carós (A.E. Diedre) s'han escapat i han protagonitzat un final molt ajustat, on Españó, el corredor ceretà poc habitual en la Copa Catalana s'ha imposat amb una punta de velocitat.

En categoria femenina la corredora sub-23 Marta Garcia (C.E. Calldetenes) s'ha imposat de forma aclaparadora amb més de 12 minuts d'avantatge sobre la segona classificada, Rosa Valls (A.E. Mountain Runners del Berguedà). En tercera posició ha entrat Elisabet Bertran (EGAN).

Cal destacar també el gran nivell dels joves corredors, ja que la victòria absoluta femenina ha estat per una corredora de la categoria sub-23, i en categoria masculina Andreu Simon ha vençut en categoria sub-23 enduent-se la novena posició de la general. També en categoria júnior s'ha vist un gran nivell, i Nil Corominas ha estat el primer corredor de la categoria més jove.

Després d'aquesta prova la Copa Catalana de Curses de Muntanya 2011 està encapçalada Marc Carós en categoria masculina i Rosa Valls en femenina, ambdós segons classificats en les seves categories en la cursa del Pedraforca. La competició fa ara una pausa d'estiu i torna el 18 de setembre amb la Cursa del Taga.

Un any més corredors i excursionistes han compartit la màgia d'una muntanya molt especial, tant per la seva particular forma com per la dificultat del recorregut amb una llarga grimpada i la temuda baixada per la tartera. L'entitat organitzadora, Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà fa una valoració molt positiva d'aquesta sisena edició de la cursa, en què les inscripcions s'havien estotat des de feia molt de temps.

Classificacions

Fotografies de la Canal del Verdet i el cim

Àlbum dels Mountain Runners:

Altres àlbums:

Més informació al web dels Mountain Runners del Berguedà: http://www.mountainrunners.eu.

Comentaris

Afegeix un nou comentari