Mountain Runners del Berguedà

Cursa Pedraforca - Saldes 2012

Corredor prop del cim del Pedraforca

Amb els mateixos protagonistes, i al mateix lloc, de nou el tram més tècnic de la cursa decideix el vencedor. Com l'any anterior Joan Freixa va tibar fort del grup i va liderar tota la pujada al Pedraforca. Però els últims metres més tècnics van servir al corredor Gerard Españó per aproximar-se al líder, tot mostrant-se com un gran expert en terrenys difícils. Van arribar al cim pràcticament junts, però a la baixada el corredor de Lles de Cerdanya Gerard Españó va ampliar el marge i es va presentar a Saldes amb un minut i mig de distància sobre Freixa.

Cursa Pedraforca - Saldes 2011

Abel Codina, corredor dels Mountain Runners del Berguedà

De nou la cursa del Pedraforca ha estat espectacular, molt disputada i amb una elevada participació. La mítica muntanya berguedana ha estat escenari una vegada més de la cursa puntuable per a la Copa Catalana de Curses de Muntanya. Aquesta és una de les proves més especials del calendari, sobretot per la dificultat tècnica del seu recorregut. Gerard Españó s'ha endut la victòria en categoria masculina en una aferrissada lluita amb Marc Carós, i Marta Garcia s'ha imposat en categoria femenina, amb força marge sobre la segona classificada Rosa Valls.

Marató i Cursa d'Alta Muntanya de Berga

Primers classificats arribant a Ensija

La pluja i el fred no han estat inconvenient perquè gairebé 200 corredors i corredores participessin a la Marató de Muntanya de Berga 2011. A les 7 del matí s'ha donat la sortida i els participants han començat una dura ascensió primer pel serrat de la Figuerassa i els Rasos de Peguera i tot seguit a la serra d'Ensija, superant els 2.300 metres d'alçada. La boira i la pluja han fet encara més dur un recorregut de més de 42 quilòmetres i gairebé 3.000 metres de desnivell positiu.