Marató i Cursa d'Alta Muntanya de Berga

Primers classificats arribant a Ensija

La pluja i el fred no han estat inconvenient perquè gairebé 200 corredors i corredores participessin a la Marató de Muntanya de Berga 2011. A les 7 del matí s'ha donat la sortida al passeig de la Indústria de Berga, i els participants han començat una dura ascensió primer pel serrat de la Figuerassa i els Rasos de Peguera i tot seguit a la serra d'Ensija, superant els 2.300 metres d'alçada. La boira i la pluja han estat presents en els punts més elevats de la cursa, fent encara més dur un recorregut de més de 42 quilòmetres i gairebé 3.000 metres de desnivell positiu.

Vídeo resum de la cursa

Crònica

En categoria masculina la Marató ha estat molt renyida, i els tres primers classificats han evolucionat junts bona part del recorregut. No ha estat fins a la baixada que el corredor de Puigcerdà José Lozano (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) s'ha imposat sobre els seus perseguidors imprimint un fort ritme. Al final ha marcat un crono de 4 hores i 29 minuts. L'han seguit al podi Kiko Martí (AEC Terra de Fang) i Èric Díaz (Exclusive-Castellterçol), a 2 i 3 minuts respectivament.

En categoria femenina Mercedes Arcos (Ass. Esp. Intemperie) no ha tingut rival, i s'ha imposat amb gairebé mitja hora de diferència sobre la segona classificada, Marta Prat (Club Cube Fitness Manresa). La tercera classificada ha estat Elisabet Bertran (EGAN).

La Marató de Muntanya de Berga ha estat puntuable per la Copa Catalana de Curses de Muntanya, que torna el 10 de juliol, també al Berguedà, amb la Cursa del Pedraforca - Saldes.

Simultàniament a la Marató també s'ha disputat la Cursa d'Alta Muntanya, que compartia una part del recorregut. Amb una distància de 20 quilòmetres i un desnivell de 1.500 metres, la cursa ha estat el Campionat de Catalunya per les categories júnior i sub-23. El categoria masculina s'ha imposat el corredor sub-23 de Sóller Pere Rullán (Ass. Esp. Madteam), amb 1 hora i 50 minuts, i en categoria femenina la guanyadora ha estat Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes), també sub-23 amb un temps de 2 hores i 23 minuts.

En acabar les dues curses s'ha celebrat el lliurament de premis a l'arribada, i tots els corredors i corredores conjuntament amb l'organització han dinat en la carpa instal·lada al Passeig de la Indústria de Berga.

La Marató de Muntanya d'enguany ha representat la recuperació d'una prova mítica dins del calendari de curses de muntanya de Catalunya, i la bona participació en garanteix la continuïtat. Aquesta edició ha estat clarament marcada per una climatologia adversa, que ha ofert imatges èpiques en alguns trams com l'exigent pujada a Ensija, amb trams fins i tot de grimpada. A nivell competitiu s'ha pogut veure un excel·lent nivell, i en les categories més joves una excel·lent llavor de futurs campions.

Més informació al web dels Mountain Runners del Berguedà: http://www.mountainrunners.eu.

Classificacions Marató (43 km.)

Categoria femenina:

 1. Mercedes Arco Zafra 6:02:47
 2. Marta Prat Llorens 6:28:00
 3. Elisabet Bertran 6:38:33

Categoria masculina::

 1. José Lozano García 4:29:19
 2. Kiko Martí Bartomeu 4:31:31
 3. Èric Díaz Martín 4:32:36

Classificacions Cursa d'Alta Muntanya (20 km.)

Categoria femenina:

 1. Marta Garcia Farrés (sub-23) 2:23:01
 2. Sílvia Soler Gómez 2:24:51
 3. Amàlia Molina Jiménez 2:35:05

Categoria masculina::

 1. Pere Rullán Estarelles (sub-23) 1:50:51
 2. Joan Freixa Marceló 1:52:32
 3. Francesc Galera Cunill 1:58:00

Fotos de la cursa (Ensija)

Afegeix un nou comentari