Entrenament al Firal dels Reis

Foto d'equip abans de sortir Preparatius abans de sortir Preparatius abans de sortir

El dia de Reis, 6 de gener, la comarca del Berguedà i rodalies té un punt neuràlgic: el pla del Firal dels Reis, al municipi de Montclar. Aquest dia, l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà organitza un entrenament d'uns 30 km. des de Berga fins a Montclar i tornar.

I cada any, el dia de reis, són moltes les persones que a peu, en bicicleta o en transports més mororitzats fan cap al bonic pla del Firal dels Reis. En aquest punt en què no hi ha res més que un gran pla amb alzines, es congreguen cada any milers de persones per gaudir del tradicional esmorzar. Les botifarres a la brasa, el pa torrat, l'all i oli i els porrons de vi ajuden a fer passar el fred dels matins de reis. És espectacular veure com en aquest punt habitualment solitari, es reuneix una munió tan gran de persones de la més diversa procedència: colles amb bicicleta, grups amb quads, centenars de cotxes que han d'aparcar a quilòmetres de distància, motards amb les sorolloses Harley Davidson, gent corrent o caminant, i sobretot molta gent de la comarca que es reuneix aquest dia per fer petar la xerrada i gaudir d'un bon esmorzar al peu del foc.

El dia és lleva menys fred que els precedents. Una bona forma d'acabar les festes nadalenques i començar a cremar els excessos de torrons és sortir a córrer. Ja fa alguns anys que l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà organitza aquesta sortida social. Es tracta d'anar des de Berga fins al pla del Firal dels Reis, a Montclar i després tornar.

Puntualment a dos quarts de nou del matí de Reis ens reunim més de vint persones al passeig de La Valldan, disposats a córrer en grup els aproximadament 30 quilòmetres que hi ha fins a Montclar entre anar i tornar. Fem una foto d'equip i comencem a córrer. L'itinerari és tot per pistes forestals, força planer, però amb algun pujador que provoca el silenci entre el grup. La sortida és de caràcter social, i a part de fer esport, anem xerrant i rient. Durant tot el camí d'anada el grup marxa compacte, a bon ritme.

Sortim de la Valldan cap a Avià. Des d'aquí seguim majoritàriament al GR-1 fins que el deixem prop de Can Costa. Arribem per pista fins a la carretera de Puig-reig a l'Espunyola, la seguim fins a Can Codina, i fem els últims metres per pista fins al Pla del Firal dels Reis, on ja hi ha moltíssima gent. Trobem un altre grup de corredors i corredores, i també moltes altres persones que han vingut en bicicleta.

Un cop allà, alguns aprofiten per esmorzar i assaborir així les suculentes botifarres a la brasa. No entenc com amb l'estómac ple podran fer els quinze quilòmetres que queden per tornar. Però ho fan!

No estem parats gaire estona, ja que de seguida s'agafa fred. Tornarem per un altre camí. Ens dirigim cap al Corral de Canudes, i després perdem alçada tot passant per Sant Quintí de Montclar. Enllacem diverses pistes fins arribar a Vilamarí, on hi ha una bona pujada. Si l'anada ha estat amb el grup compacte, la tornada es creen diversos grups, sense gran distància entre ells. Tornem a passar per Avià, i acabem d'arribar al punt d'inici. En els darrers quilòmetres els corredors més en forma acceleren el ritme, i cadascú arriba com pot.

Un bon rodatge de gairebé 30 km. amb un desnivell d'uns 540 m. I sobretot un fantàstic matí compartit amb un grup d'amics que compartim dues passions: l'esport i la muntanya.

Comentaris

Molt bona crónica del nostre amic Marc. La sortida de Fira dels Reis a Montclar del Berguedà ja s\'ha transformat en un clàssic. Penso que aquest recorregut és un bon entrenamemt i una forma de pasar un bon matí amb companys i aquest any també amb companyes. Pel proper any mirarem de fer un suport logístic pel tema de canvi de roba i habituallament. El proper any segur que serem més corredors/es.

El fet de poder gaudir d\'una matinal amb tota aquesta colla d\'amics no deixa de ser un molt bon regal de reis, tot plegat un matí estupendo !!!

Salut.

NO ES CAP CURSA NI MOLT MENYS, PERO LA SORTIDA DE AQUET DIA PER A MI ÉS IMPORTANT, LA NIT ABANS DE LES CURSES TOTS TENIM AQUELLS NERVIS PER L\'ENDEMÀ QUE NO ENS DEIXEN DESCANSAR DEL TOT BÉ. LA NIT ABANS DE LA SORTIDA DE REIS TAMBÉ PASSA UNA MICA EL MATEIX PERÒ NO SÓN NERVIS PER LA SORTIDA SINO LA IL·LUSIÓ DE PODER PARTICIPAR-HI UN AMY MÉS, JO JA EN PORTO UNES QUANTES I RECOMANO A LA GENT QUE L\'ANY VINENT VINGUI A PASSAR UNA BONA ESTONA ENTRE AMICS.
BONA CRÒNICA MARC

Afegeix un nou comentari