Cursa Cavalls del Vent 2010

La segona edició de la cursa ha estat un èxit de participació amb prop de 600 corredors i un èxit esportiu ja que el guanyador, Miguel Ángel Heras ha batut en rècord, establint-lo en 9:06 h. L'exigent circuit amb més de 85 km. i 6.000 metres de desnivell positiu ha estat un gran repte per les corredors i corredores que han anat desfilant pels dos vessants del Moixeró.

Vídeo resum de la cursa

Vols una còpia en DVD d'aquest vídeo?

Crònica

El passat 2 d’octubre més de 550 corredors i corredores van prendre la sortida a la cursa dels Cavalls del Vent. Per segon any consecutiu el Parc Natural Cadí-Moixeró va ser l’escenari de luxe d’aquest ultratrail amb més de 85 quilòmetres de distància i 6.000 metres de desnivell positiu. El popular recorregut va esdevenir per un dia competició d’alt nivell, amb els millors especialistes en aquesta disciplina, encapçalats pel campió del món Kilian Jornet.

A les 10 del matí es donava la sortida multitudinària des de la plaça porxada de Bagà. En el primer tram els participants van enfilar cap al refugi de Rebost i van continuar pujant fins a la Tosa. Des del punt més alt van seguir la carena del Moixeró fins a coronar el cim del Penyes Altes. Tot seguit la ruta baixa cap al vessant ceretà, passant pels refugis del Serrat de les Esposes, Cortals d’Ingla i Prat d’Aguiló. La ruta torna a entrar al Berguedà pel Pas dels Gosolans i segueix cap als refugis Estasen, Gresolet i Sant Jordi després de pujar els Empedrats. Finalment torna a Bagà.

El gran favorit Kilian Jornet es va haver de retirar poc després del quilòmetre 33 quan encapçalava la cursa juntament amb Miguel Ángel Heras i Andy Symonds. El jove campió va plegar per precaució en reproduir-se el dolor d’una lesió que es va fer pocs dies abans, quan va batre el rècord d’ascensió al Kilimanjaro (Tanzània). La batalla entre Heras i Symonds es va perllongar durant bona part de la cursa, i no va ser fins als últims quilòmetres quan el salmantí va anar guanyant distància sobre l’anglès. Al final Heras va entrar a la meta amb 9:06 rebaixant l’anterior rècord en 25 minuts.

En l’apartat femení la catalana Gemma Arró va encapçalar la cursa durant bona part del recorregut. Però no va poder mantenir el fort ritme amb què havia començat, i finalment l’atleta navarra Nerea Martínez va ser la guanyadora.

La duresa d’aquesta prova es posa de manifest amb l’elevat nombre d’abandonaments, ja que dels prop de 550 participants que van sortir de Bagà menys de 400 van aconseguir arribar a la meta en el temps establert.

Paral·lelament a la disputa de la cursa, al centre de Bagà i en col·laboració amb UNICEF es van realitzar activitats lúdiques per als més petits, amb finalitats educatives i de conscienciació sobre la necessitat de protegir els nens en situacions d’emergència.

L’organització de la cursa va estar a càrrec de Salomon i l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, que va mobilitzar més de 120 persones en l’organització i la logística d’una cursa llarga i complexa.

Classificacions

Categoria femenina:

  1. Nerea Martínez (Salomon Santiveri) 12:14:50
  2. Isabel Eizmendi (CERRR Strands Triathlon) 12:19:47
  3. Gemma Arró (Grec Cerdanya) 12:43:03

Categoria masculina::

  1. Miguel Ángel Heras (Salomon Santiveri) 9:06:39
  2. Andy Symonds (Salomon Trail Team UK) 9:23:34
  3. Iker Karrera (Alpino Uzturre) 10:10:25

Classificcions completes (pdf)

Crònica des de Cortals d'Ingla

Amb una bona colla d'amics, enguany ens hem tornat a encarregar del control del refugi de Cortals d'Ingla. Des d'aquest petit refugi hem tingut el plaer d'ajudar a què molts corredors i corredores puguin complir la seva il·lusió i per alguns fins i tot el seu somni d'acabar una cursa tan dura com és aquesta. Just després de la sortida de la cursa a Bagà marxem carregats cap a Riu de Cerdanya des d'on prenem la llarga pista que ens portarà fins al refugi. Muntem tota la infraestructura i comencem a sucar pa amb tomàquet perquè el tinguin a punt els primers corredors.

Un cop tot està muntat l'espera es fa llarga. De sobte se sent un murmuri i veiem arribar el Kílian, el Miguel Ángel i l'Andy. Paren només uns segons per veure una mica d'aigua i menjar ben poca cosa. No semblen interessats per la gran quantitat de pa amb tomàquet que tenim a punt. Estan capficats i concentrats en la seva cursa, i paren el temps imprescindible per hidratar-se i menjar fruits secs o alguna vitualla energètica. Poc després passa el Toti Bes, també molt concentrat, i a pocs segons.

Entre aquests primers classificats i el següent grup passa gairebé mitja hora, posant de manifest el gran nivell competitiu d'aquests esportistes d'èlit. Al cap de poca estona ens sorprèn de tornar a veure en Kílian, però ara caminant tranquil·lament i en sentit contrari. S'ha retirat. El dolor que sentia al femoral l'ha fet renunciar a una cursa que es coneixia molt bé, ja que de més jove havia viscut per aquestes contrades. Ens comenta que fa pocs dies, en el rècord que va batre pujant el Kilimanjaro va tenir una caiguda que li va provocar la lesió que avui l'ha obligat a abandonar.

Amb tota naturalitat i senzillesa, aquest gran campió ens ha ajudat durant una bona estona al control, servint begudes i animant als corredors. Molts participants quedaven sorpresos en veure que el gran Kílian els estava servint una "coca-cola".

Anem animant tots els corredors i corredores, especialment els participants locals. A mesura que avança el dia els participants paren més estona al control, mengen pa amb tomàquet i descansen uns minuts, ja que tot seguit cal afrontar la dura pujada al Coll de Vimboca. Tothom arriba animat, gaudint del bonic itinerari en un dia excel·lent. Tanquem el control al voltant de les 19:00, quan ja han passat tots els corredors. Hem passat un dia ben entretingut, gaudint de la cursa d'una altra manera. Gràcies a tots els amics que han passat tot el dia col·laborant desinteressadament en el control.

Imatges de la cursa des de Cortals d'Ingla


Comentaris

El vostre avituallament el millor QUINA COLLA gran nivell el milloret del mon el video tope be quina feinada!!!!, aixo no passa amb d\'altres curses. La Cavalls amb vosaltres te molt futur i merci Marc x foto amb el Killian fem prou bona cara.

Afegeix un nou comentari