Gspon-Kreuzboden

Gspon Caminant prop d'un refugi

Preparem un dia més relaxat a la vall de Saas després de diversos dies de pujar muntanyes de més de 4.000 metres i fer dues vies ferrades força complicades. Aprofitant la combinació de transport públic i telefèrics sortim del bonic poblet de Gspon, a 1.800 m. d'alçada, i arribem fins a Kreuzboden, sobre Saas Grund, seguint un sender a força alçada sobre la vall, enmig de boscos frondosos, petites bordes i bones vistes sobre els cims.

Fitxa

  • Lloc de sortida: Gspon
  • Distància: 14 quilòmetres
  • Desnivell positiu: 820 metres
  • Temps aproximat: 4:00 h.
  • Nivell de dificultat: Força fàcil (2 de 4)
  • Sensació de dificultat: Fàcil. Simplement caminar per un itinerari ben marcat

Crònica

Baixem amb el bus des de Saas Fee fins a Stalden, punt en què la vall de Visp es bifurca donant lloc a la vall de Saas i a la de Zermat. En aquest poble agafem un telefèric que no serveix precisament per a esquiar sinó que és un mitjà de transport cap als petits pobles més enlairats. Després del primer telefèric enllacem amb un altre que ens acosta fins al bonic poble de Gspon, a 1.800 metres d'alçada. És un típic poblet suïs, amb prats molt verds en fort pendent, amb cases típiques de fusta, ben adornades amb flors de tots colors. Hi ha ben poca gent. Des d'aquest poble ja veiem els indicadors del Höhweg, o camí d'alçada, que anirem seguint durant més de 4 hores.

El primer tram de camí és per una pista estreta, sense trànsit, enmig de les pastures d'alçada. El camí comença planejant, però anirem guanyant alçada mica en mica. Al cap d'una estona, en un conjunt de bordes, la pista s'acaba i comença un sender estret, ben indicat. Per aquí passa la ruta que creua tots els Alps. És un camí molt bonic, ja que en passar a força alçada sempre tenim vistes cap a l'altra banda de la vall, i es van obrint mica en mica les vistes cap a les muntanyes de la serra de Mischabel: Dom, Täshorn, Alphubel, Allalinhorn,...

El camí va avançant, i anem guanyant alçada mica en mica. Cap al final el camí d'enfila més, i amb el sol es fa més feixuc. Arribem a l'àrea recreativa de Kreuzboden al cap de 4 hores i 15 minuts de caminar, tot gaudint d'un paisatge molt bonic, caminant a una alçada d'entre 2.000 i 2.500 metres, enmig de boscos molt verds i frondosos.

Mapa i track GPS

Track GPS de la ruta

Descarregar track en format GPX (GPS Exchange Format)
Descarregar track en format KMZ (Google Earth)
Descarregar track en format TRK (CompeGPS)

Imatges

Afegeix un nou comentari