Pic de la Mina (2.683 m.)

 • Sortim de l'estació d'esquí de Porté

 • Al fons encara es veu el Pic de la Mina

 • Visibilitat cada com més reduïda

 • Descens pràcticament a cegues

Fem una sortida poc lluïda a un dels cims més fàcils per recórrer amb esquís al Capcir. El vent del matí afluixa però dóna pas a la boira, que ens impedeix contemplar els cims ben innivats de la zona, i que ens dificulta considerablement el descens. Deixem de seguida l'estació d'esquí per anar a buscar el llarguíssim llom de l'Orri que ens portarà fins al cim. Descens pràcticament a cegues, on fins i tot costa orientar-nos fins trobar les pistes d'esquí.

     
     

Fitxa

 • Tipus de sortida: Esquí de muntanya
 • Lloc de sortida: Estació d'esquí Porté Porta (Capcir)
 • Distància: 9,00 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 745 metres
 • Temps: 2:37 hores
 • Dificultat: F / S2 / ME
 • Sensació de dificultat: Fàcil
 • Cartografia: Cerdanya Editorial Piolet (1:40.000)

Itinerari

Punt de pas Temps parcial (h.) Temps acumulat (h.) Distància (km.)
Estació d'esquí de Porté Pimorent 00:00 00:00 0,0
Cabana de l'Orri 00:46 00:46 2,1
Coll de la Mina 01:08 01:54 4,5
Pic de la Mina 00:13 02:07 4,7
Inici 00:30 02:37 9,0

Crònica

Més tard del que és habitual estrenem avui la temporada d'esquí de muntanya, i no ha estat precisament una estrena per tirar coets tot i l'abundant nevada que hi ha al Capcir. La meteorologia que precisament ha retardat aquest inici, també avui ens ha fet la guitza, i la boira ha monopolitzat la sortida, fent-la desagradable i paisatgísticament irrellevant. Enfilarem un cim fàcil, adequat per dies com avui amb temps insegur i força risc d'allaus.

Sortim de l'estació d'esquí tard, després d'investigar infructuosament altres possibilitats. El matí és ventós, i el dia anterior ha nevat. Hi ha una gran quantitat de neu que fins i tot ens ha dificultat l'accés a l'estació. Comencem a pujar amb les foques i deixem de seguida les pistes per anar a buscar el llom que neix al mateix coll de Pimorent. Anem pujant suaument, i mica en mica el vent s'atura i van entrant núvols baixos. Passem la cabana de l'Orri i seguim amunt fins passar per sobre de la part final dels remuntadors. Com més amunt menys visibilitat i un dia més rúfol.

Si haguéssim estat en algun altre lloc evidentment hauríem girat cua, però és un lloc conegut i fàcil, i acabem de pujar fins al coll de la Mina sense pràcticament visibilitat. Curiosament trobem uns coneguts en aquest punt i en aquestes circumstàncies. Ens traiem els esquís i pugem fins al cim, més per la febre de fer cim que tenim tots els aficionats a la muntanya que no pas per cap interès paisatgístic, ja que no veurem res. Tornem a baixar i ens calcem els esquís en posició de descens.

La visibilitat encara ha disminuït, i baixem pràcticament a cegues, mig marejats per l'efecte d'ingravidesa que provoca la boira intensa combinada amb la neu. La qualitat de la neu és pols humida, i baixem el primer tram més dret sense problemes. Un cop al plató costa d'orientar-se, i anem amb compte de no desviar-nos ni a dreta ni a esquerra. Poc a poc i amb compte anem baixant fins a sentir el remor de l'estació d'esquí. Tan aviat com les trobem baixem a les pistes i acabem d'arribar al punt d'inici en una sortida sense pena ni glòria.

! Track només d'ascens

Mapa i track GPS

Track GPS de la ruta

Descarregar track en format GPX (GPS Exchange Format)
Descarregar track en format KMZ (Google Earth)
Descarregar track en format TRK (CompeGPS)

Imatges

Afegeix un nou comentari