Duatló de Puig-reig 2011

Pau Bartoló, guanyador del Duatló

La novena edició d'un dels duatlons de muntanya més veterans de la Catalunya central ha portat gairebé 300 duatletes a Puig-reig. 7 quilòmetres corrent, 22 en bicicleta de muntanya i 2 més corrent que l'atleta més ràpid, l'avianès Pau Bartoló ha cobert amb només 1:45, amb més d'un minut de diferència del segon. En categoria femenina d'ha imposat la Mariona Càtedra.

Vídeo resum de la cursa

Crònica

Per novè any consecutiu el llarg Passeig de la Riera de la Sala de Puig-reig va omplir-se de bicicletes a l'espera que els atletes les agafessin després del primer tram corrent. El Centre Quitxalla Excursionista de Puig-reig (CquiE) va tornar a organitzar aquesta prova amb un circuit amb tres trams que va concentrar esportistes de tot Catalunya.

Els duatletes havien de superar un primer tram corrent de 7 quilòmetres que des del riu Llobregat enfilava fins al característic Turó de la Senyera, llavors agafar les bicicletes i recórrer 22 quilòmetres al sector de la Riera de Merlès i finalment un tram més curt de 2 quilòmetres corrent prop del nucli urbà.

El primer tram a peu va ser molt disputat i les diferències van ser molt petites entre els primers classificats. Els dos atletes que finalment serien primer i segon classificat a la general van entrar pràcticament junts, amb un segon de diferència. Un any més el tram amb bicicleta de muntanya va marcar les diferències, i el corredor avianès dels Mountain Runners Pau Bartoló va fer valer la gran experiència sobre la bicicleta, i es va distanciar més d'un minut de Francesc Cuevas (UCF Duatló), segon a la classificació final. El tercer tram ja va ser un tràmit gràcies a les marcades diferències. El tercer classificat va ser Xavier Madrona (Club Triatló Lluçanès), a 1 minut i 40 segons del líder.

El categoria femenina les diferències van ser més accentuades, i Mariona Càtedra (CTSJ Abadesses) es va imposar sobre Sílvia Pineda (Club Triatló l'Eix de Navàs), segona amb més de dos minuts, i Agnès Güell (independent), tercera amb més de 12.

Durant tot el matí hi va haver molt ambient a la zona de boxes, amb molts animadors esperant els atletes que van passar-hi fins a 3 vegades. En acabar es va fer el lliurament de premis i el sorteig de material, amb gran espectació gràcies a obsequis com una bicicleta de muntanya.

Classificació general

Categoria femenina:

  1. Mariona Càtedra (CTSJ Abadesses) 2:18:51
  2. Sílvia Pineda (Club Triatló l'Eix Navàs) 2:21:16
  3. Agnès Güell (independent) 2:31:04

Categoria masculina::

  1. Pau Bartoló Roca (A.E. Mountain Runners del Berguedà) 1:45:54
  2. Francesc Cuebas (UCF Duatló) 1:46:59
  3. Xavier Madrona (Club Trialó Lluçanès) 1:47:35

Comentaris

Molt bon treball una vegada més.

Anem acumulant records

Afegeix un nou comentari