Duatló de Puig-reig 2010

Més de 300 participats s’han donat cita a Puig-reig en la 8a edició d'un duatló que aquest any ha endurit el recorregut, tant en distància com en dificultat. Francesc Fréixer s'ha imposat amb gran autoritat, distanciant-se del segon classificat en més de 4 minuts. En la categoria femenina la guanyadora ha estat Montserrat Serral. El primer tram a peu s'ha disputat als voltants del Turó de la Senyera, i el tram en BTT a la Riera de Merlès.

Vídeo resum del duatló

Crònica

En aquesta vuitena edició el Centre Quitxalla Excursionista (CQUIE) ha modificat el recorregut lleugerament respecte a altres anys, i el tram de bicicleta de muntanya era més exigent, amb una pujada considerable fins al Turó de la Senyera així com una baixada tècnica per una trialera directa fins al mateix poble.

Puntualment a les 10 s’ha donat la sortida des del Passeig de la Riera de la Sala. La primera part del duatló consistia en un tram de cursa a peu de 7 quilòmetres per camins forestals. Aquest primer tram s’ha disputat a bon ritme, i el primer en arribar a la zona de transició ha estat Rafa Parés. La segona part de la prova ha estat un tram de bicicleta de muntanya que s’ha dirigit cap a la zona de la Riera de Merlès. En aquest tram de 22 quilòmetres s’ha definit bona part de la classificació final, amb diferències considerables entre els atletes. La baixada directa des del Turó de la Senyera ha permès als espectadors veure des del punt de la sortida la progressió dels ciclistes per un terreny tècnic. Després del segon pas per la zona de transició començava la tercera part, un breu tram de cursa a peu de 2 quilòmetres, gairebé de pla.

En el vessant competitiu Francesc Fréixer (Bicis Esteve) ha estat el primer classificat, amb una considerable diferència de més de 4 minuts sobre el segon. Fréixer ha anat guanyant terreny en el tram de bicicleta, mostrant un clar domini en aquesta especialitat. L’han seguit al podi Pau Zamora (Distance) i Marc Casellas (Club Triatló Lluçanès). El podi femení ha estat encapçalat per Montserrat Serral (AE Diedre), i en segon i tercer lloc Mariona Càtedra (Cicles Ayats) i Sílvia Pineda (independent) respectivament.

Fonts de l’organització han mostrat la satisfacció per l’èxit de participació i esportiu d’aquesta prova, que després de 8 anys es consolida dins del calendari d’aquests proves multiesport, especialment en el circuit Duatlons de Terra Endins.

Classificacions

Categoria femenina:

  1. Montserrat Serral (A.E. Diedre) 2:17:20
  2. Mariona Catedra (Cicles Ayats) 2:18:32
  3. Sílvia Pineda (-) 2:19:49

Categoria masculina::

  1. Francesc Fréixer (Bicis Esteve) 1:41:11
  2. Pau Zamora (Distance) 1:45:32
  3. Marc Casellas (C.Triatló Lluçanès) 1:46:25

Comentaris

Moltes Felicitats a l\'organització i tots els voluntaris/es. Tots veu estar a l\'alçada i això va fer que poguéssim disfrutar d\'un magnífic matírealitzant l\'esport que més ens agrada a tots els participants.

Afegeix un nou comentari