Cursa d'Alta Muntanya de Berga 2010

Pau Bartoló, guanyador de la cursa

Aquest passat 16 de maig 200 corredors i corredores van disputar la Cursa d’Alta Muntanya de Berga, segona prova de la Copa Catalana 2010. Organitzada per l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, la cursa tenia un circuit de més de 31 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu. L’itinerari va transcórrer per les serres de Queralt, els Rasos de Peguera i la Figuerassa.

Vídeo resum de la cursa

Cursa d'Alta Muntanya de Berga 2010 from engarrista on Vimeo.

Crònica

Les dones van sortir a ¾ de 9 del matí, i aviat es va veure una interessant disputa entre l’Ester Hernàndez (Ctre. Exc. Súria) que va estirar el grup des de l’inici, i la vencedora final Núria Picas (Independent). L’Ester va marcar el ritme al principi, i es va mantenir al capdavant fins a la pujada de la baga de Peguera. A partir d’allà la Núria en una demostració de força va posar-se al davant i va augmentar la diferència fins a més de 10 minuts a l’arribada.

En categoria masculina el corredor local Joan Freixa (A.E. Mountain Runners del Berguedà) va imposar un ritme molt fort només sortir que ningú més va poder seguir, però no tenia la intenció d’acabar la cursa sencera, sinó només fins als Rasos. Alguns corredors que van provar de seguir-lo ho van pagar car. El guanyador final va ser el també local Pau Bartoló (A.E. Mountain Runners del Berguedà), que va fer una cursa molt intel•ligent. Coneixedor de la duresa del terreny va sortir prudent, i va augmentar el ritme progressivament. Abans d’afrontar l’última baixada Pau Bartoló i Josep Ma. Pijuan (Borges) van passar junts, i no va ser fins a la tècnica baixada de la Figuerassa que el Pau es va distanciar entrant en línia de meta amb mig minut de marge.

Molts corredors van lloar la bellesa del circuit, així com el seu nivell d’exigència. A la part alta de l’itinerari, als Rasos de Peguera, es va trepitjar neu, i els trams de baixada estaven molt humits. Destacar també el tram tècnic de la Torre de l’Enginyer, on corredors i corredores van haver de baixar ajudant-se amb una corda. Es tracta realment d’una cursa d’alta muntanya.

Finalment corredores i corredors, acompanyants i organitzadors van compartir les experiències tot dinant en una carpa instal•lada al lloc de l’arribada.

La propera cita de la Copa Catalana no es mou del Berguedà. Serà la cursa Pedraforca – Saldes, el dia 20 de juny.

Classificacions

Categoria femenina:

  1. Núria Picas Albets (Independent) 3:39:38
  2. Ester Hernàndez Casahuga (Ctre. Exc. Súria) 3:49:57
  3. Yolanda García Saez (FAES) 3:59:01

Categoria masculina::

  1. Pau Bartoló Roca (A.E. Mountain Runners del Berguedà) 3:04:40
  2. Josep M. Pijuan Pardell (Borges Trail) 3:05:11
  3. Òscar Carrasco Giraldez (Lurbel-Matxacuca) 3:13:27

Comentaris

Una cursa excepcional. Excepcional per l\\\'organització,els controls, l\\\'ambient, el marcatge,el dinar i sobretot excepcional pels paissatges del recorregut. Pels comentaris que vaig poder sentir dels corredors vinguts de fora em vaig donar comte que els berguedans sóm afortunats de gaudir d\\\'un entorn com el que tenim; llocs emblemàtics com la muntanya de Queralt, formidables com l\\\'estany, impressionats com la baga de les nou comes, magnifics com els Rasos de Peguera i imponents com la Figuerassa. L\\\'any vinent ens hi tornem a veure i fins llavors salut i milles !!!

Afegeix un nou comentari