Duatló de Puig-reig 2012

Cristofer Bosque en el darrer tram de BTT

La desena edició d'un dels duatlons més antics de la Catalunya central va coronar guanyador l'atleta local Cristofer Bosque, el qual va fer valer la seva experiència sobre la bicicleta per imposar-se sobre els seus rivals, tot i el temps que havia perdut en el primer tram corrent. 210 atletes van participar en la prova que pujava corrent fins al Turó de la Senyera, i llavors marxava amb bicicleta cap al sector de la riera de Merlès per corriols estrets i divertits.

Vídeo resum del Duatló

Crònica

L'atleta puigreigenc Cristofer Bosque es va imposar en la desena edició del Duatló de Puig-reig després d'una gran exhibició en el tram de bicicleta. En el primer sector els participants havien de recórrer 7 quilòmetres corrent fins al Turó de la Senyera, una muntanya situada sobre el poble. Marc Padrós va ser el primer corredor en superar aquest tram, fent valer la seva experiència en curses de muntanya. En canvi el segon sector, el tram de bicicleta de 22 quilòmetres va tenir un color ben diferent.

Cristofer Bosque, campió de Catalunya i d'Espanya de BTT sub-23 va imposar un ritme fortíssim, i aviat va recuperar els 3 minuts i diverses posicions que havia perdut en el tram corrent. Durant bona part del recorregut en bicicleta al sector de la riera de Merlès Bosque va anar avançant corredors, tot i la dificultat de la maniobra en ser un tram bàsicament de corriols molt estrets. Prop del Molí del Vilaró es va situar en primer lloc, i va anar augmentant l'avantatge fins arribar a Puig-reig, sabedor que havia de tenir prou marge per afrontar el tercer i últim tram de 2 quilòmetres corrent. Els 2 darrers quilòmetres de cursa a peu no van modificar el podi, i Bosque entrava a meta amb un temps de 1:47:43. Gairebé 30 segons més tard entrava Xavier Madrona, i encara un minut després Xavier Noguera, també de la categoria sub-23, demostrant el domini dels joves en aquesta prova.

En categoria femenina el domini de Mariona Càtedra va ser total, i va entrar a meta amb 4 minuts i 30 segons d'avantatge sobre la segona corredora, Sílvia Pineda. La tercera en entrar a la meta del Passeig de la Riera de Puig-reig va ser Núria Ferrer.

La prova de Puig-reig tancava el circuit Duatlons de Terra Endins, i es van lliurar els premis generals. Gabriel Crosas, absent a Puig-reig, va guanyar el campionat, ja que tenia marge acumulat de les altres proves. Mariona Càtedra va acabar el circuit com a guanyadora indiscutible després de vèncer en 4 proves.

Després de 10 anys consecutius el Duatló de Puig-reig continua amb bona salut, i aquest passat diumenge uns 210 atletes van participar en la prova organitzada pel Centre Quitxalla Excursionista de Puig-reig (CquiE).