Rècords a la Cursa del Pedraforca 2010

El passat diumenge 20 de juny es va disputar una nova edició de la més alpina de les curses de muntanya de Catalunya. El recorregut és ben simple, i alhora molt complex tècnicament: pujar i baixar el pollegó superior del Pedraforca des de Saldes. Unes setmanes abans ja s’havien exhaurit les 300 places per disputar aquesta cursa.

Vídeo resum de la cursa

Resum Cursa Pedraforca-Saldes 2010 from engarrista on Vimeo.

Crònica

Fotografies de Jaume Cusidó

Les primeres noies a mitja pujada Primers nois abans del coll del Verdet Grimpada

La distància és curta, només 13,2 quilòmetres, però el més característic de la competició és la dificultat del terreny. Les principals complicacions de la pujada es concentren en la grimpada a partir de la canal del Verdet, amb passos de II en una zona força aèria. Fins al cim es van succeint diversos trams de grimpada, i a partir d’aquí comença una primera baixada en què cal desgrimpar i tot seguit la característica tartera, amb una baixada molt pronunciada.

Les participants de la categoria femenina van sortir a 3/4 de 9, i els de categoria masculina a les 9. En dones Núria Picas (independent) va posar-se al capdavant ben aviat, tibant el grup. Va guanyar la prova amb una autoritat incontestable, a gairebé 5 minuts de la següent classificada i batent el rècord de la prova. Sara Vila (Atletisme Sant Boi) va ser segona, i tercera Cristina Bes (Club Esquí Girona) a pocs segons.

En categoria masculina la prova va ser molt disputada, i finalment Just Sociats (AEET Valls) es va imposar, batent també el rècord de la prova amb un temps de 1:37:46. Durant la pujada Just Sociats i el corredor del País Valencià Ramon Recatalà (Penya Mur i Castell) van alternar-se al capdavant, seguits del berguedà Joan Freixa (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà). Toti Bes (Ski Club Camprodon), que venia al darrere, va anar remuntant posicions, i durant la baixada va avançar als dos corredors que el precedien. Finalment Just Sociats va arribar a la meta gairebé amb dos minuts d’avantatge sobre Toti Bes, i a pocs segons va entrar Ramon Recatalà.

La Cursa Pedraforca-Saldes enguany ha estat seleccionada per ser el Campionat de Catalunya Sub 23, guanyat per Simon Andreu (Ass. Esp. Diedre).

La participació de la cursa de nou va tornar a ser excel•lent, i diumenge el Pedraforca va ser una festa compartida entre els corredors i els centenars d’excursionistes que també van enfilar el característic cim en un matí assolellat però amb temperatures molt fredes en les zones altes, accentuades pel fort vent.

En el vessant competitiu es van batre els rècords de la prova, fent palès el gran nivell dels corredors i corredores. Només cal veure que els cinc primers classificats d’enguany van millorar el temps del guanyador de l’any anterior.

La Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya va ara una pausa fins passat l’estiu, i torna el 19 de setembre amb la Cursa del Taga.

Classificacions

Categoria femenina:

  1. Núria Picas Albets (Independent) 2:04:45
  2. Sara Vila Raya (Atletisme Sant Boi) 2:11:29
  3. Tina Bes Ginesta (Club Esquí Girona) 2:11:56

Categoria masculina:

  1. Just Sociats Asencio (AEET Valls) 1:37:46
  2. Toti Bes Ginesta (Ski Club Camprodon) 1:39:31
  3. Ramon Recatalà Vera (Penya Mur i Castell) 1:39:36

Afegeix un nou comentari