Intent al Bastiments

Pujant per sota del refugi d'Ulldeter Boira al Coll de la Marrana

Cercant un temps acceptable ens arribem al peu de l'estació de Vallter amb la intenció d'enfilar-nos fins al Bastiments (2.883 m.) Sortim de la part baixa de l'estació. Els núvols corren de pressa, i al coll de la Marrana ja no es veu absolutament res. Girem cua sense ni poder haver vist el cim.

La previsió meteorològica per a les curtes vacances de Setmana Santa no podien ser més dolentes: pluja, neu, vent i mala visibilitat. La previsió acurada d'última hora indicava que al sector oriental el temps es podia aguantar almenys al matí, i per tant ens encaminem cap al sector més oriental del Pirineu buscant un cim fàcil i ràpid.

Dormim a la part baixa de l'estació d'esquí de Vallter. Ens llevem d'hora i comencem a pujar pel peu de les pistes. La Sílvia puja amb les raquetes i jo amb els esquís. No som els primers, ja hem vist un altre grup al davant nostre, i un parell de persones més vénen darrere. És una zona molt concorreguda, ja que l'accés és fàcil, s'arriba amb cotxe fins als 2.000 metres, et pots posar els esquís al peu del cotxe, les vistes són molt boniques, i es pot assolir fàcilment un cim d'entitat com és el Bastiments. Els núvols corren de pressa. Veiem alguna clariana aïllada el cel, però s'ennuvola ràpidament.

Anem pujant al peu de les pistes, encara tancades. Veiem un parell de persones que s'enfilen per una pala força dreta a l'est del Gra de Fajol. Passem ben a prop del refugi d'Ulldeter. Més amunt es veu la línia de la boira. No es veuen les parts altes de les muntanyes. Mal presagi.

Flanquegem el Gra de Fajol, i enfilem una pala força dreta fins al coll de la Marrana (2.529 m.), amb algun tram un xic obligat però sense gran dificultat. Arribem el coll i la boira és espessa, no es veu res. El grup de quatre persones que ens anaven al davant ja han girat. El grup que ens ve al darrere també gira. Fa vent i no es veu gens el relleu. No hi ha dubte: girem cua.

Baixant trobem tres o quatre grups més que pugen, però suposem que la majoria van girar, ja que els tornem a veure al cap de poc. Hi ha gent que aprofita que a la part baixa de l'estació no hi ha boira per fer diverses pujades i baixades pel peu de les pistes. Nosaltres tornem al cotxe, veiem que comença a nevar una mica i ho deixem per un altre dia. Acabarem d'aprofitar el matí per visitar alguns pobles de la vall com Setcases o el turístic Camprodon.

Imatges

Afegeix un nou comentari