Pic Blanc

El Toni a punt de coronar el Pic Blanc

Si el dia anterior havíem iniciat la temporada a Arcalís, aquest segon dia decidim esquiar a la zona del Pas de la Casa, concretament al Grau Roig. Farem bona part de la sortida per les pistes d'esquí, però ens acabarem d'arribar fins al Pic Blanc, i alguns baixaran per la pala del vessant nord.

Sortim des de Bellver de Cerdanya i enfilem el port del Pimorent abans d'entrar a Andorra pel Pas de la Casa. Anem a buscar l'aparcament del Grau Roig, on deixarem els cotxes i començarem la ruta. Avui som més colla: Queralt, Anna, Gemma, Sílvia, Toni i jo mateix, el Marc. La Sílvia i la Queralt vindran amb raquetes, i la resta amb esquís.

Sortim força tard, amb un solet ben agradable. Enfilem per les pistes d'esquí del sector Grau Roig de l'estació Grandvalira. Veiem que hi ha altres esquiadors entrenant a la zona. És un lloc molt adequat per a l'entrenament ara que encara no han obert les estacions d'esquí. Es pot fer un bon desnivell per una zona controlada i de bon accés.

Anem seguint les pistes d'esquí en direcció cap al Pic Blanc, que veiem des del mateix moment de la sortida. Pugem a bon ritme, i fem dues o tres parades durant la pujada per reagrupar la colla, i així cadascú pot pujar al seu ritme. Al cap d'una estona de pujar de forma continuada arribem al punt més elevat de l'estació d'esquí, el Coll Blanc, on arriba un telecadira de 6 places. Des d'aquí veiem una cresta fàcil i ample que en poca estona ens conduirà fins al cim del Pic Blanc (2.724 m.)

Hem trigat menys de dues hores i ja som al cim tot el grup. Fem les fotos de rigor i contemplem el vast paisatge que en un dia clar com avui podem divisar. Ben a prop, en direcció sud veiem el Pic Negre d'Envalira i al seu darrera el Pic d'Envalira, ambdós imponents, de més de 2.800 metres. Al cim hi veiem gent. També contemplem altres cims, com el Montmalús, una bona alternativa per fer una matinal d'esquí de muntanya.

La Sílvia i la Gemma comencen a baixar aviat, ja que van amb raquetes. El Toni, la Queralt i l'Anna baixen per la pala del vessant nord, amb un pendent sostingut i considerable, però amb molt bona neu. Jo sóc una mica més covard tenint en compte el meu nivell i que tot just acaba de començar la temporada. Torno a baixar per la mateixa cresta per on hem pujat, i baixo per una zona amb menys pendent, però també amb una neu pols impressionant. Ens trobem tots plegats un tros avall, i des d'aquell punt baixem tranquil·lament intentant buscar zones amb neu verge.

Ha estat un dia espectacular, amb molt bon temps i sobretot una qualitat de neu excepcional, gens pròpia de l'època de l'any en què ens trobem. Hem fet una sortida matinal fàcil però molt agraïda, amb uns 600 metres de desnivell i una baixada molt divertida. Esperem que la neu continuï caient durant tot l'hivern i puguem gaudir de dies tan esplèndids com aquest.

Imatges de la sortida al Pic Blanc

La Gemma en primer terme pujant per les pistes del Grau Roig El Toni a punt de coronar el Pic Blanc Pic de Fontnegra i rodalies Cresta abans d'arribar al cim La Gemma arribant al cim. Al fons les pistes d'esquí del Grau Roig Carretera que baixa cap al centre d'Andorra, seguint la vall del Riu Valira Pic Negre d'Envalira (2.821 m.) i darrere el Pic d'Envalira (2.827 m.) Zona del Montmalús La Sílvia arribant al cim amb raquetes Tot l'equip al cim: Gemma, Sílvia, Marc, Anna, Toni i Queralt L'Anna i la Queralt baixant per la pala del vessant nord

Més imatges del cap de setmana a l'àlbum de fotos web de la Queralt.

Afegeix un nou comentari