Bratislava

Iniciem les vacances d'estiu en direcció a les muntanyes del Tatres, i la ruta comença precisament a la capital d'Eslovàquia. És una ciutat mitjana amb un centre històric per a vianants, i amb relativament pocs turistes. El riu Danubi divideix la ciutat en dos, i alhora n'és l'eix vertebrador. Passegem pels carrers estrets i contemplem les nombroses places com la Major o la Hlavne Namestie. Ens apropem a la curiosa torre de les Hores, voregem la catedral de Sant Martí i l'antic barri jueu. Gaudim d'un bon passeig a la riba del Danubi i ens arribem fins a la curiosa església Blava, excemple d'art nouveau. Al capvespre pugem al castell que presideix la ciutat, on gaudim dels seus jardins i de les boniques vistes sobre la metròpoli i el riu. Una ciutat amable i entretinguda per passejar un dia.

     

Fitxa

 • Tipus de sortida:
 • Lloc de sortida:
 • Distància: quilòmetres
 • Desnivell positiu: metres
 • Temps: hores
 • Dificultat:
 • Sensació de dificultat:
 • Cartografia:

Itinerari

Crònica

El dia següent ens llevem ben d'hora i prenem un tramvia fins a l'estació de trens, on iniciarem el camí fins a Poprad, la població principal dels Tatres eslovacs. El viatge ens ocupa bona part del matí. Arribem a l'estació de Poprad, una ciutat petita encara a la plana eslovaca, però molt a prop de les muntanyes. Com que no hem pogut trobar places als refugis haurem de canviar la idea inicial de fer una ruta linial creuant tot el massís. Farem doncs rutes de dia, i muntem el camp base per als primers dies a la bucòlica població de Ždiar, al sector més oriental del vessant eslovac dels Tatres. Des d'aquí ens anirem movent en autobús els propers dies fins a l'inici de les diferents rutes que anirem fent per la cara sud del massís.

La planificació de les nostres vacances comença aquí, a Bratislava, al vessant sud dels Tatres. Farem diverses excursions interessants pels cims i valls del vessant eslovac, i finalment creuarem cap a la cara nord, a Polònia on farem algunes excursions més. Finalment acabarem les nostres vacances a la ciutat de Cracòvia, des d'on tornarem cap a Catalunya.

  Mapa i track GPS

  Track GPS de la ruta

  Descarregar track en format GPX (GPS Exchange Format)
  Descarregar track en format KMZ (Google Earth)
  Descarregar track en format TRK (CompeGPS)

  Imatges

  Afegeix un nou comentari