Mitja Marató Rural de Gironella 2008

A diferència de l'any passat en què la pluja va ser protagonista, enguany el temps assolellat ha acompanyat el bon nombre d'atletes que han participat en la prova, la principal dificultat de la qual era el dur ascens a Campdeparets. Una cursa marcada per una gran pujada i una gran baixada, amb sortida i arribada a la plaça de l'Estació de Gironella. Aquí teniu un vídeo amb els moments més interessants de la prova.

Crònica

Puntualment a les 9 del matí s'ha donat la sortida de la segona prova del Triangular de Mitges Maratons Rurals del Baix Berguedà, la Mitja de Gironella. El recorregut d'aquesta prova ha estat similar al de l'any passat. Sortint de Gironella els i les atletes d'han dirigit per terreny força pla fins prop d'Olvan. A partir d'aquesta població començava el dur ascens fins al cim de la cursa, Capdeparets. Des d'aquest punt hi ha una vista privilegiada de la Catalunya central cap al sud, i de la serra de Picancel cap al nord.

Al punt més alt de la cursa, a Campdeparets, hi havia un control per avituallar els corredors i les corredores, que arribaven força esgotats després de la dura pujada, amb alguns trams molt pendents en què la majoria han optat per caminar. Des d'aquest punt començava una llarga i també pendent baixada, principalment per corriols fins a tornar prop d'Olvan. Des d'aquesta població, de nou i després d'un tram planer s'arribava fins a l'origen, Gironella.

En categoria masculina s'han pogut veure dues interssants lluites. Els dos primers llocs de la classificació han estat molt disputats, i fins aproximadament la meitat de la cursa, el punt més alt (Campdeparets) Esteban Ramírez anava a davant, a molt pocs segons de Sergi Rodríguez. Ha estat en la baixada i als trams rodadors on el manresà Sergi Rodríguez s'ha imposat i ha aconseguit arribar amb gairebé 50 segons d'avantatge sobre el segon classificat. L'altra lluita que s'ha viscut ha estat entre el tercer i quart classificat, el berguedà Albert Comellas i el corredor de Ripoll Marc Carós. Ambdós s'han anat alternant la posició fins que el corredor berguedà ha imposat la seva punta de velocitat al tram final. Cal recordar que en la cursa de Casserres ambdós van protagonitzar una bonica competició per la primera i segona posició que en aquell cas va afavorir a Marc Carós.

En l'apartat femení també s'ha viscut una cursa molt disputada, i les dues primeres classificades, Sílvia Soler i Alba Martínez han anat pràcticament tota la cursa de costat, controlant-se l'una a l'altra. Al final s'ha imposat la corredora local amb un avantatge de gairebé un minut.

En total, 21 km. i 700 metres de desnivell positiu acumulats en una única gran pujada. La propera i última cursa del Triangular serà el dia 27 d'abril a Puig-reig.

Classificació masculina:

  1. Sergi Rodríguez, 1:30:51
  2. Esteban Ramírez Rodríguez, 1:31:42 (UA Terrassa)
  3. Albert Comellas Vilalta, 1:33:08 (Mountain Runners del Berguedà)
  4. Marc Carós Santacreu, 1:33:12(Club Excursionista Ripoll)
  5. Pere Castillo Martínez, 1:37:24 (A.E. Bufalà)

Classificació femenina:

  1. Sílvia Soler Gómez, 1:59:26 (Centre Alpí Gironella)
  2. Alba Martínez, 2:00:28
  3. Marta Prat Llorens, 2:07:25
  4. Sílvia Puigcercós Ballús, 2:15:25
  5. Natàlia Legey Lafarga, 2:18:58 (UEC Anoia)

Classificació completa (pdf)

Comentaris

Comentaris

Felicitats als Ripollencs!

Sou els millors!

A la propera cursa us vindrem a veure!!

Fins aviat!

Afegeix un nou comentari